VORES GARVNINGSTYPER

Pels

18 mm - vaskbar


 

Pelsgarvning indebærer at ulden under garvningen klippes til 18 mm, og lædersiden slibes. Skindet bliver vaskbart og det bliver muligt at farve både pels og læderside.

 

Denne type af garvning er almindelig for skind, som skal bruges til syning af tøj, småhåndværk, møbelbeklædning m.m

Plaid

35 mm - vaskbar


Plaidgarvning indebærer at ulden under garvningen klippes til 35 mm, og at lædersiden slibes. Skindet bliver vaskbart og muligt at farve både pels- og læderside.

 

Skind garvet på denne måde kaldes ofte babyskind, og bruges præcis som ordet antyder, til at have i barnevognen eller vuggen. Disse skind er også udmærkede at anvende som dekorationsskind på gulv og i møbler. 

 

Det brede anvendelsesområde har gjort at denne type af garvning er den mest almindelige i dag.

Måtteplaid

50 mm - vaskbar


Måtteplaid indebærer at ulden under garvningen klippes til 50mm, og at lædersiden slibes. Skindet bliver vaskbart og muligt at farve både pels- og læderside.


Skind med ekstra stor og/eller bølget lok

er de bedst egnede til denne type af garvning.Måtte - oklippet

slebed/ikke slebed

vaskbar


Måttegarvning indebærer at skindet ikke klippes under garvninge. men beholder sin fulde længde på ulden. Disse skind bliver hverken kartet eller klippet i garvningen, hvilket betyder at kravene på skind til måttegarvning er meget høje. For et vellykket slutresultat kræves skind, som er rene fra hø og halm samt at de ikke er filtrede.

Skind med burrer i ulden kan ikke at garves uden at de klippes.

Vi har den policy, at vi ikke måttegarver skind, som vi mener ikke er egnet. Vores kunder har vist stor påskønnelse for denne service. 

 

Vi anbefaler eller sorterer IKKE skind med mørk og finfibret uld til slebet måtteskind, da slibestøvet sætter sig i ulden og bliver meget synligt.

 

Et måttegarvet skind er meget smukt som dekorationsskind på gulvet, men ikke egnet til at sidde på. Dette er at den lange uld filtrer sammen efter korttids brug.


Noget som i den senere tid er blevet meget populært er, at bruge måttegarvede skind til at lave halstørklæder af, såkaldte boer.

Øko Plaid -35 mm

vegetabilisk garved


Øko-plaiden passer meget fint til dekorationsskind. Ulden klippes til 35 mm og lædersiden slibes. Vegetabilsk garvning indebærer at man anvender en kombinationsgarvning af tara (vegetabilsk garveingrediens fra tarabøna) og syntetiske ingredienser (fedt) som giver et blødt og lækkert skind med en smuk cremefarvet læderside. Det vegetabilsk garvede skind kan ikke farves hverken på uld- eller lædersiden.

 

Skindet bliver biologisk nedbrydeligt

men kan ikke vaskes i vand (kun kemisk rensning)